Bu Blogda Ara

1 Aralık 2011 Perşembe

simit sarayından tarif

Malzemeler;

  • 1/2 litre (2,5 su bardağı) süt, ılık olması için ısıtılmış ama kaynar olmamalı

  • 1 paket yaşmaya

  • 10 tatlı kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • Sonradan arasına sürmek için tereyağı, oda sıcaklığında

  • 1 kg un

    Harcı için;


  • 3-4 patates, haşlanmış

  • Pul biber, tuz


  • Kaşar peyniri, dilimlenmiş

  • Sucuk, dilimlenmiş

    Üzeri için;


  • 1 yumurta

  • Çörek otu

  • Susam



    Hazırlanışı;
    1. Ilık sütü yoğurma kabına koyun 1 paket mayayı sütün içinde eritin.
    2. Sıvıyağı, tuzunu, şekerini koyup karıştırın ve genelde 1 kg un gelmesine rağmen yine de yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde ediceksiniz.
    3. Hamuru toparladıktan sonra üzerine sıkıca kapatıp bir köşeye mayalanması için bırakın.
    4. Haşlanmış patatesi bir çatalla ezip baharatlarını ekleyin.
    5. Hamur mayalandıktan sonra (yaklaşık 30 dk.) kaç parça yapıcaksanız ayırın. Elinizle tahtanın üzerinde biraz açıp arasına yumuşamış tereyağını sürün ve katlayıp bir kenara koyun bütün parçalara aynı işlemi uygulayın.
    6. Mesela ben patatesli olanları uzun ve büyük bir parça halinde yaptım. Pide şeklinde açıp ortasına harcını bolca koyun iki kenarı da üst üste gelicek şekilde kapatın.
    7. Sucuklu olanlardan bazılarını ve boş olanları 15 cmlik rulolar halinde yapıp kendi etrafında sardım.
    8. Kaşarlı olanları yukarıdaki fotoğraftaki gibi rulo yaptıktan sonra bükerek simit şekli verdim.
    9. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye açmaları dizdikten sonra üzerilerine yumurta sürüp bazılarına çörek otu bazıları susam serptikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin. Simit sarayından alıntı.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder