4 kisilik
450 gr kiraz
2 yemek kasigi kiraz yada baska bir brendi yada 1 yemek kasigi limon suyu
1 yemek kasigi pudra sekeri
3 yemek kasigi seker (tatlilari daha sekerli seviyorsaniz rahatca 4'e cikarabilirsiniz)
3 yemek kasigi un
175 ml sut yada krema
2 yumurta
yarim limon kabugu rendesi
yarim cay kasigi vanilya ozu
kucuk hindistan cevizi rendesi( muskat yada cevzi bevza)
1-Isterseniz kirazlarin cekirdeklerini cikarin. Pudra sekeri ve alkol yada limon suyu ile karistirip bir kenarda 1-2 saat bekletin.
2-Firini 190 dereceye isitin. Fazla derin olmayan bir firin kabini yada graten kabini tereyag ile iyice yaglayin.
3-Unu eleyip, sekeri katin. Sutu ekleyip iyice cirpin. Sirasiyla yumurtalari, limon kabuklarini, kucuk hindistan cevizi rendesini, vanilya ozunu katip iyice karisana kadar cirpin.
4-Kirazlari yagladiginiz firin kabina dizin, ustune 3 numaradaki siviyi dokun. 45 dk pisirin. Soguyunca servis yapin.
Bu da alıntıdır, unutmamak üzere günlüğe geçmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder