Bu Blogda Ara

24 Eylül 2011 Cumartesi

kirazlı klafuti...veya (vişneli..mürdüm erikli..)


4 kisilik

450 gr kiraz

2 yemek kasigi kiraz yada baska bir brendi yada 1 yemek kasigi limon suyu

1 yemek kasigi pudra sekeri

3 yemek kasigi seker (tatlilari daha sekerli seviyorsaniz rahatca 4'e cikarabilirsiniz)

3 yemek kasigi un

175 ml sut yada krema

2 yumurta

yarim limon kabugu rendesi

yarim cay kasigi vanilya ozu

kucuk hindistan cevizi rendesi( muskat yada cevzi bevza)



1-Isterseniz kirazlarin cekirdeklerini cikarin. Pudra sekeri ve alkol yada limon suyu ile karistirip bir kenarda 1-2 saat bekletin.

2-Firini 190 dereceye isitin. Fazla derin olmayan bir firin kabini yada graten kabini tereyag ile iyice yaglayin.

3-Unu eleyip, sekeri katin. Sutu ekleyip iyice cirpin. Sirasiyla yumurtalari, limon kabuklarini, kucuk hindistan cevizi rendesini, vanilya ozunu katip iyice karisana kadar cirpin.

4-Kirazlari yagladiginiz firin kabina dizin, ustune 3 numaradaki siviyi dokun. 45 dk pisirin. Soguyunca servis yapin.


 Fransa'da ninelerin torunlarına yaptıkları bir tatlıymış...arkadaş mürdüm erikli yapmış, çok lezzetli olmuş...şiddetle tavsiye ediyor.
Bu da alıntıdır, unutmamak üzere günlüğe geçmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder