Bu Blogda Ara

24 Eylül 2011 Cumartesi

Mrs. Hockmeyer’in Muzlu Kek Tarifi

Muzlu Kek Tarifi
Malzemeler
  • 3 adet büyük boy veya 4 adet orta boy olgun muz, püre haline getirilmiş
  • 80 gram tereyağı, eritilmiş
  • 1 su bardağı (200 gram) şeker
  • 1 adet yumurta, çırpılmış
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü*
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı (210 gram) un
  • Yapılışı
    1. Fırınınızı önceden 175°C’de ısıtın.
    2. Tahta bir kaşık yardımıyla, geniş bir kasede püre haline getirdiğiniz muzları ve erimiş tereyağını karıştırın.
    3. Şekeri, yumurtayı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
    4. Karbonat ve tuzu serpip tekrar karıştırın.
    5. Son olarak unu da ekleyip karıştırın.
    6. Karışımı önceden yağladığınız 30*10 cm büyüklüğündeki bir kek kalıbına döküp, ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar, yaklaşık 50 dakika pişirin.
    7. Fırından alın. Oda sıcaklığına gelince dilimleyip servis yapın.
    8. Bu kek tarifini internette araştırırken buldum...evde olgun muzlar vardı, denedim güzel oldu. Bu da Fransa'dan...cafe Fernando da buradan almış ve tavsiye etmiş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder