Malzemeler
- 3 adet büyük boy veya 4 adet orta boy olgun muz, püre haline getirilmiş
- 80 gram tereyağı, eritilmiş
- 1 su bardağı (200 gram) şeker
- 1 adet yumurta, çırpılmış
- 1 çay kaşığı vanilya özütü*
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/8 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı (210 gram) un
- Yapılışı
- Fırınınızı önceden 175°C’de ısıtın.
- Tahta bir kaşık yardımıyla, geniş bir kasede püre haline getirdiğiniz muzları ve erimiş tereyağını karıştırın.
- Şekeri, yumurtayı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Karbonat ve tuzu serpip tekrar karıştırın.
- Son olarak unu da ekleyip karıştırın.
- Karışımı önceden yağladığınız 30*10 cm büyüklüğündeki bir kek kalıbına döküp, ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar, yaklaşık 50 dakika pişirin.
- Fırından alın. Oda sıcaklığına gelince dilimleyip servis yapın.
- Bu kek tarifini internette araştırırken buldum...evde olgun muzlar vardı, denedim güzel oldu. Bu da Fransa'dan...cafe Fernando da buradan almış ve tavsiye etmiş...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder